مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ
- برنج 3 پیمانه
- زرشک 1 پیمانه
- مرغ 3 تکه
- خلال پسته و بادام 3 قاشق غذاخوری از هر کدام
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دم شده 4 قاشق غذاخوری
- گلاب 2 قاشق غذاخوری
- پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
- پیاز داغ 5 قاشق غذاخوری
- نمک، روغن و زردچوبه به میزان لازم
دستور پخت زرشک پلو با مرغ
1.طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
برنج را شسته به همراه نمک یک ساعت خیس می دهیم. داخل قابلمه آب و نمک را به جوش می آوریم. سپس برنج خیس خورده را به آن اضافه می کنیم؛ اجازه می هیم تا برنج به همراه آب در حال جوش به سطح آب بیاید در این مرحله برنج را آبکش می کنیم و روی آن آب ولرم می ریزیم. حالا داخل قابلمه ای مناسب روغن ریخته و از ته دیگ دلخواه پوشش داده و برنج را به آرامی روی ته دیگ ریخته طوری که برنجمان خرد نشود. حالا داخل یک شیرجوش کره یا روغن جامد آب می کنیم و روی برنج می ریزیم و اجازه می دهیم تا دم بکشد.
2.آماده سازی مرغ
داخل قابلمه مناسبی برای پخت کمی روغن ریخته، مرغ را به همراه زعفران و پیاز داغ داخل آن تفت می دهیم. نمک، فلفل، زردچوبه را به آن آضافه می کنیم. رب را داخل روغن تفت می دهیم تا رنگش آزاد شود سپس به مرغ افزوده و روی آن را تا جای که روی سطح مرغ را بپوشاند آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا مرغ بپزد و کم آب و غلیظ شود.
3. آماده سازی آجیل روی زرشک پلو
زرشک را داخل تابه ای تفت می دهیم به آن شکر و پودر هل و گلاب اضافه می کنیم. وقتی آب مواد کشیده شد و شربت غلیظی ایجاد شد از روی حرارت برمی داریم. خلال پسته و بادام را هم داخل تابه ای به همراه روغن و پودر هل تفت داده و آماده می کنیم.
4. سرو زرشک پلو با مرغ
مقداری برنج داخل زعفران ریخته و آرام مخلوط می کنیم. حالا باقی برنج را داخل ظرف مناسبی ریخته و با برنج زعفرانی ، زرشک و خلال پسته و بادام تزیین می کنیم. مرغ را هم در کنار برنج در ظرف مناسبی سرو می کنیم و این غذای مجلسی ایرانی نوش جان.
- ۹۹/۱۲/۱۸