مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی
- کلم برگ یا کلم قمری نیم کیلو
- برنج ۳ پیمانه
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- آرد نخود چی ۲ ق غذا خوری
- سبزی کلم پلو ( تره ، کمی ترخون و شوید و ریحان ) ۱۵۰ گرم
- آب غوره ۲ ق غذا خوری
- پیاز ۱ عدد
- نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و ادویه کاری و زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت چرخ کرده
مرحله اول ( درست کردن گوشت قلقلی )
پیاز را رنده می کنیم و به همراه گوشت چرخ کرده و آرد نخود چی و فلفل و نمک مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم و بمدت ۱۰ دقیقه در فریرز قرار می دهیم و بعد در داخل تابه سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله دوم ( آماده سازی کلم )
کلم را خلالی خرد کنید و داخل تابه بریزید. مقداری نمک و فلفل سیاه و زردچوبه بریزید خوب تفت دهید سپس آب غوره را اضافه می کنیم (سعی کنید آب غوره را زیاد اضافه کنید تا طعم ترشی بگیرید) سپس اجازه دهید تا آب کلم کشیده شود. سپس سبزی خرد شده را اضافه می کنیم و یک تفت کوچک می دهیم.
مرحله سوم ( دم گذاشتن برنج )
برنج را که از قبل با مقداری آب و نمک خیس کردیم روی حرارت قرار می دهیم و آبکش می کنیم سپس از مخلوط کلم با سبزی لا به لای مواد می ریزیم و برنج را دم می گذاریم و در آخر روش زعفران دم کرده می ریزیم و در ظرف سرو کشیده و با گوشت قلقلی ها تزئین می کنیم.
نکات و فوت و فن های کلم پلو شیرازی
- می شود گوشت قلقلی ها را لای به لای برنج دم گذاشت.
- پودر لیمو عمانی نیز می توان لا به لای برنج ریخت.
- از سبزی خشک نیز می توان استفاده کرد.
منبع: آشپزی کیانا
- ۹۹/۱۲/۱۹
سلام
مطلب خوبی بود
اگه اهل قلیونی اما سلامتیت برات مهم تره به ما سر بزن.
سنگ بخار الیستیم بدون ضرر بهترین جایگزین تنباکو