مواد لازم برای تهیه مرغ لا پلو
سینه مرغ ۱/۲
بال ۵ عدد
زعفران به مقدار لازم
پیاز ۱ عدد
نمک و فلفل و سیاه و برگ بو به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ لا پلو با زرشک و مرغ ریش ریش
مرحله اول ( پخت مرغ )
داخل قابلمه سینه مرغ را همراه با یک پیاز و برگ بو زردچوبه و نمک بگذارید بپزد سپس بعد از پخت آن را ریش ریش کرده کنار بگذارید و پس از سرد شدن به مرغ ها زعفران بزنید.
مرحله دوم ( دم گذاشتن مرغ لا پلو )
برنج را از قبل با مقداری نمک بگذارید خیس بخورد سپس آن را آبکش کنید. ته قابلمه روغن ریخته و بال های مرغ را که از قبل با قلمو زعفران زدیم کف ظرف می گذاریم. مرغ ریش ریش شده زعفران زده را با مقداری برنج ریخته و مرغ را روی آن می ریزیم، ادامه می دهیم تا مرغ و برنج تمام شود. سپس بمدت ۴۰ دقیقه می گذاریم دم بکشد.
مرحله سوم ( تفت زرشک )
زرشک را از قبل با مقداری آب خیس کرده سپس آبکش کنید و داخل تابه کره ریخته و زرشک را اضافه می کنیم و یک قاشق شکر می ریزیم و کمی تفت داده تا زرشک ها پف کنند. بعد از پخت برنج آن را در ظرف سرو کشیده و با زرشک تزئین کنید.
نکات و فوت و فن های مرغ لا پلو مجلسی
- برای مرغ تکه ای ابتدا مرغ سرخ کنید سپس لای به لای برنج گذاشته و بمدت ۲ ساعت روی شعله پخش کن قرار بدید تا با بخار برنج مرغ نیز پخته شود.
- اگر از ته دیگ بال استفاده می کنید حتما ظرف نچسب انتخاب کنید تا برنج خوب قالبی برگردد.
- می توان از قالب ته چین نیز استفاده کرد و مرغ را داخل فر گذاشت بدین صورت که روی قالب را فویل بکشید و چند سوراخ ایجاد کرده و در فر بمدت ۶۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه قرار بدید تا برنج نرم شود سپس از قالب خارج کنید و با زرشک تزئین کنید.
- اضافه کردن برگ بو باعث از بین رفتن بوی زهم مرغ می شود.
- برای خوشمزه شدن مرغ می توان آن را از قبل مره دار کرد.
- ۰۰/۰۲/۱۹