مواد لازم برای آش جو
- جو 1 پیمانه
- برنج 1/2 پیمانه
- لوبیا چیتی 1 پیمانه
- نخود 1 پیمانه
- سیر داغ 1/4 پیمانه
- کشک 2 پیمانه
- پیاز داغ 200 گرم
- سبزی آش 500 گرم
- نعنا داغ 4 قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
دستور پخت آش جو
1. طرز تهیه آش جو خانگی با کشک
برنج را شسته و به مدت 2 ساعت خیس می کنیم. جو را نیز شسته و خیس می کنیم و یک دور از چرخ گوشت عبور می دهیم تا ریز تر شود. حبوبات را هم شسته و به مدت 24 ساعت قبل از پخت خیس می کنیم و در این زمان چندین بار آب آن را عوض می کنیم و به همراه آب، حبوبات را می پزیم و آماده می گذاریم.
2.مرحله دوم: پخت جو و برنج
حالا داخل قابلمه بزرگی که بتوان همه مواد را داخل آن به خوبی مخلوط کرد آب ریخته و اجازه می دهیم تا برنج و جو کاملا پخت شود و بعد حبوبات پخته را هم داخل قابلمه می ریزیم.
3.مرحله سوم: افزودن چاشنی ها
داخل تابه مناسبی روغن و زرد چوبه ریخته و نیمی از پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ را داخل تابه ریخته و خوب مخلوط می کنیم جوش که خورد به آش می افزاییم.
4.مرحله چهارم: افزودن سبزی آش
حالا باید توجه کنید که میزان آب آش کم نباشد اگر کم بود کمی آب جوشیده و یا عصاره گوشت اضافه کنید، در غیر این صورت سبزی آش را افزوده و خوب مخلوط کنید.
5. مرحله پنجم: افزودن کشک
در این مرحله کشک را هم به آش می افزاییم خوب مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم، آش برای 45 دقیقه روی حرارت بماند و خوب جا افتاده شود.
6. مرحله آخر: سرو آش جو
در نهایت نمک و فلفل آش جو را اندازه کرده و داخل ظرف زیبایی ریخته و با نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و کشک آش را تزئین می کنیم و نوش جان.
- ۰۰/۰۲/۲۰