مواد لازم برای آش شله قلمکار
- گوشت گوساله 500 گرم
- سبزی آش خرد شده 500 گرم
- نخود 1 پیمانه
- عدس 1 پیمانه
- برنج نیم دانه 1/2 پیمانه
- گندم 1/2 پیمانه
- لوبیا چیتی 1/2 پیمانه
- پیاز 4 عدد
- سیر 2 حبه
- سیر داغ به میزان لازم
- پیاز داغ به میزان لازم
- نعنا داغ به میزان لازم
- نمک، فلفل، زرد چوبه به میزان لازم
دستور پخت آش شله قلمکار اصل مجلسی
1. طرز تهیه آش شله قلمکار اصل
حبوبات را بنا به زمان پختشان شسته و داخل کاسه ای می ریزیم و از 24 ساعت قبل از پخت آش با آب خیس کرده و در این زمان چندین بار آب آن را عوض می کنیم.
2. مرحله دوم: پخت گوشت
گوشت را داخل قابلمه مناسبی ریخته و به همراه سیر و یک عدد پیاز خلالی شده به آن می افزاییم به همراه کمی فلفل، زردچوبه و آب اجازه می دهیم تا کاملا پخته شود.
3. مرحله سوم: پخت حبوبات آش
ابتدا نخود را به همراه چند قاشق پیاز داغ و 8 لیوان آب روی حرارت گذاشته اجازه دهید تا کاملا پخته شود. نخود که نیم پز شد، لوبیا چیتی را افزوده و اجازه دهید تا لوبیا هم پخته شود، اواسط پخت لوبیا عدس را بیفزایید در نهایت کلیه حبوبات به خوبی پخته و نرم شوند.
4. مرحله چهارم: پخت گندم
گندم را به همراه 4 لیوان آب روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. پخت گندم که کامل شد، برنج را افزوده و اجازه می دهیم تا کاملا پخته شود.
5. مرحله پنجم: مخلوط کردن کلیه مواد
داخل قابلمه بزرگی آب گوشت پخته شده را ریخته حالا به ترتیب سبزی، حبوبات پخته شده را به همراه گندم و برنج افزوده و اگر میزان آب آش کم بود کمی آب افزوده زیرا تا زمان جا افتادن آش دوباره تبخیر می شود.
6. مرحله ششم: افزودن گوشت
حالا گوشت پخته شده را با دست ریش ریش کرده مقدار کمی برای تزئین گذاشته و باقی مانده را به همراه 5 قاشق غذاخوری پیاز داغ داخل آش می ریزیم. این آش شله قلمکار از این مرحله به بعد باید به مدت 2 تا 3 ساعت روی حرارت بماند تا کلا جا افتاده شود بهتر است در این زمان مدام هم زده شود تا نرم و کشدار شود.
7. مرحله آخر: سرو آش شله قلمکار
آش شله قلمکار جا افتاده را در ظرف زیبایی ریخته و با نعنا داغ، سیر داغ، پیاز داغ، کشک و گوشت ریش شده تزئین کرده و نوش جان کنید.
منبع: آشپزخانه شماره یک
- ۰۰/۰۲/۲۹