مواد لازم برای تهیه آش جو با عدس
- جو پوست کنده نصف پیمانه
- پیاز ۲ عدد
- لوبیا چیتی ۱/۲ پیمانه
- نخود ۱/۲ پیمانه
- عدس ۱/۳ پیمانه
- سبزی آش ۳۵۰ گرم
- سیر ۳ حبه
- پیاز داغ و سیر داغ به مقدار لازم برای تزئین آش
- کشک به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه آش جو با عدس و کشک مرحله به مرحله
مرحله اول ( پخت حبوبات )
ابتدا لوبیا و نخود را که از قبل خیس کرده و چندین بار آبش را عوض کردیم می گذاریم خوب پخته شود، جو را نیز بمدت ۲ ساعت از قبل خیس کنید و در قابلمه ای ریخته و بمدت ۱ الی ۲ ساعت زمان بدهید تا خوب پخته شود و مراقب باشید تا هنگام پخت سر نرود.
مرحله دوم ( اضافه کردن سبزی آش)
در قابلمه جداگانه روغن ریخته و پیاز را خلالی خرد کرده و تفت می دهیم تا پیاز ها طلایی شود و زردچوبه می زنیم، سپس سیر را رنده کرده و با پیاز تفت می دهیم تا عطرش خارج شود، حبوبات پخته شده به همراه عدس و جو پخته شده را داخل قابلمه ریخته و روش آب جوش می ریزیم و می گذاریم آش مقداری لعاب بیندازد سپس در این مرحله سبزی آش که شامل (تره، گشنیز، جعفری، اسفناج و اگر فصل اسفناج نبود از برگ چغندر استفاده کنید) به آش اضافه کرده و در قابلمه را نمی گذاریم تا رنگ آش تیره نشود اجازه دهید تا آش لعاب انداخته و عدس نیز پخته شود.
مرحله آخر
نیم ساعت آخر پخت کشک را با مقداری آب جوش رقیق کرده و به آش جو اضافه می کنیم سپس نمک و فلفل سیاه افزوده و اجازه می دهیم برای نیم ساعت دیگر آش خوب جا بیفتاد وقتی آش لعاب انداخت آن را در ظرف سرو کشیده با پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید.
نکات و فوت و فن های آش جو مجلسی با عدس
- می توان از عصاره گوشت و یا آب قلم نیز استفاده کرد.
- این مقدار آش جو برای ۵ نفر مناسب است.
- اگر سبزی آش در دسترس نداشتید سبزی خشک استفاده کنید.
- جو را می توان با گوشت کوب برقی میکس کرد تا ریز تر شود.
- برای لعاب بیشتر می توان مقداری جو پرک نیز استفاده کرد.
- عدس چون زود پخته می شود نیاز به پخت از قبل ندارد.
- برای لعاب بیشتر می توان نصف پیمانه برنج اضافه کرد.
- ۰۰/۰۳/۱۰