مواد لازم برای تهیه ماش پلو زعفرانی
ماش ۱ لیوان
- برنج ۴ پیمانه
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- زعفران دم کرده ۱ استکان
- پیاز داغ ۴ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۱ فنجان
- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
- پیاز کوچک ۱ عدد
- روغن نیمه جامد ۱ قاشق غذاخوری
- آب به میزان لازم
- نان لواش و یا سیب زمینی ۱ عدد برای ته دیگ
طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده مرحله به مرحله
مرحله اول: ماش
برای آماده سازی ماش کافی است آن را بعد از پاک کردن، به مدت ۲ تا ۳ شب خیس کنید. و در این مدت آب ماش را هر ۳۰-۴۰ عوض کنید. بعد از مدت زمان خیس کردن ماش، ماش را آبکشی کنید و جدا بپزید. در هنگام پخت ماش، ماش را در قابلمه ای بریزید و به مقدار ۲ لیوان آب بر روی ماش بریزید و سپس روی حرارت بگذارید و درب قابلمه را حتما بگذارید به این دلیل که وقتی ماش دارد می پزد، آنهایی که سفت است به درب قابلمه می چسبد و شما به راحتی می توانید آن ماش ها را از درب قابلمه جدا کنید و کنار بگذارید. بنابر این دیگر ماش خام در غذا باقی نمیماند. برای اینکه می خواهید ماش را در بین پلو قرار دهید بیش از ۱ ساعت زمان پخت ندهید و آبکشی کنید.
مرحله دوم: برنج
برنج را پاک کرده و بشوئید و سپس برنج را به همراه ۶ لیوان آب و ۱ قاشق غذاخوری نمک و همینطور ۱ قاشق روغن نیمه جامد در یک قابلمه بریزید. کمی زمان دهید تا خیس بخورد و سپس روی حرارت گذاشته تا آب برنج تمام شود و آبکش کنید.
مرحله سوم: گوشت
پیاز کوچکی را برداشته و رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و به همراه ادویه ها با هم گوشت را ورز دهید تا یکدست شود. گوشت را به صورت قلقلی های کوچک گرد کنید و در تابه روغن مایع را بریزید و گوشت قلقلی ها را سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم:دم گذاشتن
حالا که تمام مراحل انجام شد کافی است کمی از برنج را زعفرانی کنید و سپس در یک قابلمه کمی روغن بریزید و برای ته دیگ سیب زمینی و نان را بگذارید و سپس به صورت لا به لا برنج سفید و ماش را بریزد و همینطور برنج زعفرانی را هم بریزید. در صورت تمایل می توانید از گوشت های اماده شده در بین برنج بگذارید و یا در انتها بعد از پخت در کنار ماش پلو نوش جان فرمائید. درب قابلمه را دم کش انداخته و روی قابلمه بگذارید و با حرارت ملایم به مدت ۱ ساعت زمان دهید تا ماش پلو دم بکشد.
مرحله پنجم: سرو کردن
بعد از دم کشیدن، ماش پلو را در ظرف مورد نظر سرو کنید و به همراه گوشت قلقلی ها و پیاز داغ تزئین کرده و نوش جان فرمائید.
نکاتی برای خوشمزه ترشدن ماش پلو
ماش پلو را به همراه گوشت چرخ کرده و یا تن ماهی و همینطور مرغ تهیه کنید.
- برنج را می توانید به صورت آبکش هم برای ماش پلو آماده کنید.
- نسبت ماش به برنج و یا در کل حبوبات به برنج ۱ به ۳ و یا ۱ به ۴ است. ۱ پیماه حبوبات و ۳یا ۴ پیمانه برنج.
- بر اساس داده شده نسبت برنج و حبوبات می توانید مقدار را زیاد تر کنید.
- ماش پلو را به صورت می توانید برای مراسمات و دورهمی ها نیز تهیه کنید.
- در هنگام پاک کردن ماش، آنهایی که ریز است را جدا کنید زیرا در هنگام پخت خام می مانند.
- ۰۰/۰۳/۱۷