مواد لازم برای پلو شوشتری
- برنج 1 کیلوگرم
- فیله مرغ 500 گرم
- لوبیا چشم بلبلی 2 لیوان
- شوید ساطوری شده 2 لیوان
- پیاز 1 عدد
- زعفران غلیظ دم شده به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
دستور پخت پلو شوشتری با مرغ فیله شده و لوبیا
1. طرز تهیه پلو شوشتری با فیله مرغ زعفرانی
مرحله اول آماده سازی مواد اولیه: ابتدا پیاز را نگینی می کنیم. فیله های مرغ را نمک می زنیم و آماده می گذاریم. شوید را هم ساطوری می کنیم. لوبیا چشم بلبلی را به مدت 2 ساعت خیس می کنیم. برنج را هم شسته و به همراه نمک خیس می کنیم.
2. مرحله دوم: پختن لوبیا چشم بلبلی
لوبیا چشم بلبلی را داخل قابلمه ای ریخته و به همراه آب روی حرارت می گذاریم تا کاملا پخته شود ولی شکل ظاهری آن از بین نرود.
3. مرحله سوم: طرز تهیه مواد میانی پلو شوشتری
ابتدا تابه مناسبی را روی حرارت قرار می دهیم و پیاز را به همراه روغن تفت می دهیم تا طلایی شود، سپس فیله مرغ را به همراه زعفران داخل تابه ریخته و خوب تفت می دهیم تا رنگ فیله ها کاملا تغییر کند.
4. مرحله چهارم: افزودن شوید و چشم بلبلی
در این مرحله شوید و لوبیا چشم بلبلی را به مواد افزوده و همه مواد را با هم تفت می دهیم، در نهایت زعفران، نمک و فلفل به مواد می زنیم.
5. مرحله پنجم: دم گذاشتن پلو شوشتری
داخل قابلمه مناسبی کمی روغن ریخته و ته دیگ دلخواهتان را می چینید، سپس به صورت لایه به لایه از برنج و مواد آماده شده داخل قابلمه می ریزیم تا مواد تمام شود. حالا برنج را به مدت 45 دقیقه دم می گذاریم.
6. مرحله آخر: سرو پلو شوشتری
زمانی که برنج کاملا دم گرفت کمی روغن داغ یا گره روی برنج می ریزیم و برنج را داخل ظرف زیبایی ریخته، سرو و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن درست کردن پلو شوشتری خوزستانی
- در زمان آبکش برنج را کمی زنده تر بردارید تا موقع دم کشیدن برنجی مجلسی آماده شود.
- اگر شوید تازه در دسترس نداشتید از شوید خشک استفاده کنید.
- پیاز را برای تهیه سس کاملا کاراملی کنید.
- زعفران این غذا را با دست و دل بازی بیفزایید.
منبع: بانوی آشپز
- ۰۰/۰۶/۰۳