مواد لازم برای تهیه سوفله شکلاتی
- زرده تخم مرغ 2 عدد
- سفیده تخم مرغ 3 عدد
- شیر 2 ق غذا خوری
- آرد 1 ق غذا خوری
- شکر 5 ق غذا خوری
- شکلات تلخ 50 گرم
- نمک 1/4 ق چای خوری
- پودر کاکائو 1/4 پیمانه
- آب 3 ق غذا خوری
- پودر قند برای رویه سوفله
طرز تهیه سوفله شکلاتی فرانسوی ساده در فر
مرحله اول : آماده سازی
ابتدا فر از قبل با دمای 180 درجه بمدت 15 دقیقه بگذارید تا گرم شود. قالب سوفله (رمکین) را با کره خوب چرب کنید و شکر بپاشید.
مرحله دوم : آب کردن شکلات
شیر و خامه را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد (در حدی که اطراف ظرف جوش ریز زد کافی می باشد) سپس شکلات های تکه شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات درون شیر و خامه ذوب شود.
مرحله سوم : بن ماری
پودر کاکائو و آب را به مخلوط شکلاتی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود سپس مخلوط سولفه را روی حرارت غیر مستقیم بخار آب قرار دهید تا بن ماری شود و داغ شود پس از چند دقیقه که مواد یکدست شدن از روی حرارت بردارید و بگذارید کنار تا خنک شود.
مرحله چهارم : هم زدن زرده و سفیده
سفیده تخم مرغ را با نمک با تندترین دور همزن بزنید وقتی پف کرد شکر را افزوده و به همزن زدن ادامه دهید تا حجیم و خامه ای شود و اگر ظرف را برگردانید نریزد. در ظرف دیگر زرده تخم مرغ را با چنگال بزنید تا از حالت لختگی دربیاد.
مرحله : پخت سوفله شکلاتی
زرده تخم مرغ را به مایه کاکائویی اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود حالا یک سوم از سفیده را در مخلوط شکلاتی فولد کرده و سپس مخلوط شکلاتی را به سفیده اضافه کنید و فولد کنید سپس مایه را داخل ظرف از قبل چرب شده بریزید و سر آن را صاف کنید و داخل فر از قبل گرم شده بمدت 15 الی 20 دقیقه با دمای 170 درجه قرار دهید تا پخته شوند پس از پخت روی آن ها پودر قند بپاشید و یا با خامه قنادی تزئین کرده و داغ با قهوه میل کنید . نوش جان
نکات کلیدی در تهیه سوفله شکلاتی ساده
- اگر ظرف سوفله در دسترس ندارید در قالب کوچک نشکن تهیه کنید.
- در حین پخت اصلا در فر را باز نکنید.
- اگر می خواهید سوفله روان و شل داشته باشید 8 دقیقه برای پخت کافی می باشد.
- با این مقدار مواد 4 تا ظرف رمکین سوفله شکلاتی خواهید داشت.
منبع: آشپزخانه شماره یک
- ۰۰/۰۶/۲۷