مواد لازم برای زیره پلو کرمانی
- مرغ 500 گرم
- برنج 4 پیمانه
- پیاز 2 عدد
- زعفران دم شده به میزان لازم
- زیره سیاه به میزان لازم
- نمک، فلفل به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
دستور پخت زیره پلو کرمانی معروف کرمانی خوشمزه و مخصوص با مرغ و فوت و فن آن
1. طرز تهیه زیره پلو کرمانی خوشمزه و مجلسی
مرحله اول آماده سازی زیره: زیره را پاک کرده و داخل سبد ریزی ریخته و خوب می شوییم تا گرد و غبار آن خارج شود.
2. مرحله دوم: پخت مرغ
ابتدا پیاز ها را خلالی کرده و داخل قابلمه ای می ریزیم و به همراه روغن خوب تفت می دهیم، طلایی که شد، مرغ، نمک، فلفل و زعفران را به پیاز می افزاییم و خوب تفت می دهیم. حالا آب جوشیده را به مرغ می افزاییم و اجازه می دهیم تا مرغ کاملا پخته شود.
3. مرحله سوم: آماده سازی برنج
برنج را پاک کرده و پیمانه می کنیم، سپس برنج را خوب می شوییم و به همراه نمک و آب به مدت 2 ساعت خیس می کنیم.
4. مرحله چهارم: آبکش کردن برنج
قابلمه بزرگی آب و نمک را روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید، حالا برنج را به آب در حال جوش افزوده و اجازه دهید تا برنج به همراه جوشیدن آب به سطح آب بیاید، در این زمان برنج را آبکش کنید و روی آن آب سرد بریزید.
5.مرحله پنجم: دم کردن برنج
ته قابلمه مورد نظر را کمی آب، روغن و زعفران می ریزیم و ته دیگ مورد نظر را ته قابلمه می چینیم. حالا یک لایه از برنج و یک لایه زیره داخل قابلمه می ریزیم سپس دم کنی گذاشته و برای 45 تا 50 دقیقه زمان می دهیم تا زیره پلو خوب دم بکشد.
6. مرحله آخر: سرو زیره پلو کرمانی
زیره پلو را داخل ظرف زیبایی کشیده و مرغ را کنار آن بگذارید و در کنار ترشی و یا سبزی خوردن نوش جان کنید.
- ۰۰/۰۷/۰۷