مواد لازم برای تهیه سوتی پلو ساده
- برنج ۴ پیمانه
- شیر ۴ پیمانه
- گلاب ۱ ق غذا خوری
- زعفران ۱ ق غذا خوری
- کشمش ۱/۲ پیمانه
- انواع خلال به دلخواه برای تزئین
- روغن حیوانی و کره به مقدار لازم
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه سوتی پلو اردبیلی بدون گوشت
مرحله اول : خیساندن برنج
برنج را پاک کنید و با آب خوب بشورید تا آب برنج زلال شود بمدت ۱ ساعت بگذارید برنج به همراه کمی نمک خیس بخورد وقتی برنج خیس خورد آب آن را خالی کنید.
مرحله دوم : پختن برنج
شیر را به برنج اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم وقتی به جوش آمد زعفران و زردچوبه و گلاب را اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج نرم شود مدام بالا سر برنج باشید تا شیر سر نرود و ته دیگش نسوزد زیرا سوتی پلو بخاطر داشتن شیر زود ته می گیرد.
مرحله سوم : دم گذاشتن سوتی پلو
وقتی برنج نرم شد و شیر تمام شد برنج را به صورت کته دم بگذارید بدین صورت که مانند کوه وسط قابلمه جمع کنید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید سپس دمکنی بگذارید و سوتی پلو را بمدت ۴۵ دقیقه دم بگذارید در انتهای پخت برنج کمی روغن یا کره روی برنج ریخته و زیر حرارت را خاموش کنید.
مرحله چهارم : تهیه کشمش
داخل تابه ای کمی کره ریخته تا ذوب شود سپس کشمش را داخل تابه ریخته و برای ۲ دقیقه ابتدایی در تابه بگذارید وقتی کشمش پف کردند در تابه را بردارید. خلال های مورد نظر را می توانید با گلاب از قبل خیس کرده باشید و داخل تابه کمی تفت دهید.
مرحله آخر
سوتی پلو را در دیس بکشید و با خلال و کشمش و پیاز داغ تزئین کنید و به همراه سالاد و میل کنید.نوش جان
- ۰۰/۰۸/۱۶